game nieuws Log in

Take-Two Interactive, het overkoepelende bedrijf dat verantwoordelijk is voor games van onder andere Rockstar en 2K, wordt door voormalig GTA lead producer Leslie Benzies aangeklaagd voor een bedrag van 150 miljoen dollar. Volgens Benzies heeft hij recht op dit bedrag, omdat hij deze som aan royalties heeft misgelopen.

Benzies is sinds januari niet meer werkzaam voor Rockstar North, waar hij buiten lead producer van GTA ook de president van was. Hoewel zijn vertrek volgde na een behoorlijke verlofperiode van meer dan een jaar verliep zijn vertrek volgens zijn advocaat verre van vlekkeloos. Volgens hem zijn er enkele vuile spelletjes gespeeld door Take-Two, Rockstar, Rockstar North Ltd, Sam Houser en Dan Houser. Deze zouden behoorlijk wat moeite hebben gedaan om hem gedurende zijn verlofperiode buiten te werken. Als gevolg daarvan zou Benzies dan ook geen aanspraak kunnen maken op de royalties waar hij het bedrijf nu dus voor aanklaagt.

Intussen is ook gebleken dat de verstandhouding tussen Benzies en Sam Houser, mede-oprichter van Rockstar Games, nu ook niet bepaald een goede is. In de officiële aanklacht wordt dan ook de ‘opstapelende rancune’ van Sam Houser extra onderstreept.

Over het uiteindelijke vertrek van Benzies gaan ook twee verschillende verhalen de ronde. Volgens Take-Two en Rockstar zou Benzies na zijn verlofperiode, die eind 2014 van start ging, in januari van dit jaar hebben aangegeven niet meer terug te keren. Volgens Benzies zelf ging het allemaal wat anders. Hij zou namelijk in april het werk alweer willen hervatten, maar verder dan de beveiligingsbeambte kwam hij niet. Volgens hem was zijn sleutel al gedeactiveerd en werd hij zelfs gesommeerd om het pand te verlaten, aldus Benzies.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *