game nieuws Log in

Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun | Pixel Vault

De Japanse taiko drum-serie Taiko no Tatsujin maakt later dit jaar officieel een eerste opwachting in Europa. Bandai Namco heeft twee nieuwe games in de serie aangekondigd die ook naar het westen komen.

De Taiko no Tatsujin is in Japan al sinds 2001 een begrip, maar is in het westen nauwelijks bekend. De rythm-game gebaseerd op de traditionele Japanse drum-vorm zal echter op 2 november zijn opwachting maken op Europese consoles, met een release op zowel PlayStation 4 als Nintendo Switch.

Op Nintendo Switch komt Bandai Namco met Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun. Bij deze game maken spelers gebruik van de Joy-Con controllers als drumstokken. Naast de reguliere rythm-gameplay komen er ook 20 verschillende mini-games die tot vier spelers samen kunnen spelen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van enkele klassieke Nintendo-personages, zoals Kirby en de Inklings uit Splatoon.

Taiko no Tatsujin: Drum Session! verschijnt op PlayStation 4. Deze game krijgt een extra modus gericht op de meer ervarener spelers en een online Ranked Mode. Spelers krijgen ook meer opties om hun personage en effecten in de game aan te passen. Ook in deze versie maken verschillende bekende personages hun opwachting, zoals Heihachi uit Tekken, Pac-Man en Hello Kitty.

Zowel Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun als Taiko no Tatsujin: Drum Session! zijn op 2 november 2018 beschikbaar in Europa.
Tags:

1 reactie

  1. Bart Molendijk Reageer

    Geweldig nieuws. Ga elk jaar op bezoek bij de schoonfamilie in Japan en vermaak me altijd met de drums in de arcade.
    Zie er naar uit dit thuis op mn switch te spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *