Supergiant Games onthult nieuwe game genaamd Pyre

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Supergiant Games onthult nieuwe game genaamd Pyre

Ontwikkelaar en uitgever Supergiant Games maakte door middel van een bericht op hun blog bekend dat het bedrijf werkt aan een nieuwe game. Het gaat om een party-based role-playing game met de naam Pyre. In het bericht maakt de studio ook de eerste details rondom het verhaal en de gameplay bekend.

Pyre zal de derde titel van de hand van Supergiant Games zijn. De studio maakte naam door de release van de indietitels Bastion en Transistor. Spelers van deze twee titels zullen waarschijnlijk een wereld van herkenning zien in de beelden van Pyre. Deze zal namelijk eveneens de unieke grafische stijl bevatten waar de studio om bekend staat. Pyre speelt zich af in een kleurrijke fantasiewereld en draait rondom een groep bannelingen. Zij doen mee aan een mysterieuze wedstrijd, waarin zij concurreren tegen andere groepen in een poging om weer terug te mogen keren naar huis. Daarbij zullen “jouw acties  bepalen wie naar huis mag terugkeren en wie tot het eind van zijn of haar leven in ballingschap zal doorbrengen,” aldus de studio.

De gameplay zal met name bestaan uit een combinatie van het nemen van beslissingen afgewisseld met confrontaties met de rivaliserende groepen. Supergiant Games wil een groot aantal diverse personages in de titel verwerken, die de spelers tijdens het reizen steeds beter leert kennen. Naast de aankondiging heeft de studio ook een eerste trailer voor de game vrijgegeven. Pyre wordt ergens in 2017 verwacht voor pc, verkrijgbaar via Steam, en de PlayStation 4.