Super Mario Maker zorgt voor oppepper in Wii U-verkoop

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Super Mario Maker zorgt voor oppepper in Wii U-verkoop

Nintendo’s laatste console, de Wii U, verkoopt minder goed dan het bedrijf zou willen. Toch vond er in de afgelopen maanden een flinke stijging plaats in het verkochte aantal Wii U’s, wat te danken lijkt aan de populariteit van Super Mario Maker.

Nintendo houdt natuurlijk constant de cijfers bij rondom hun consoles en de games die daarop te spelen zijn. Deze cijfers maken zij ook bekend en dit doen zij door een tijdspanne van 6 maanden aan te houden. Vandaag maakte het bedrijf de cijfers bekend van de afgelopen periode, welke liep vanaf eind maart tot en met 30 september. Hoewel de Wii U een treurige start had wat betreft de verkoop ervan, lijkt het erop dat deze langzaam aan het terugkomen is.

In de afgelopen 6 maanden zijn er 1,19 miljoen Wii U-systemen over de toonbank gegaan, waarbij er een piek in de verkoop is rondom de periode van eind augustus en begin september. Op 11 september kwam de voor Wii U exclusieve titel Super Mario Maker uit, een game waarin de speler zelf levels kan maken of door anderen gemaakte levels kan spelen. Super Mario Maker is momenteel bijna 2 miljoen keer verkocht en lijkt als oppepper te fungeren voor de Wii U. In totaal is de laatste console van Nintendo 10,73 miljoen keer verkocht.