Succes Pokémon GO baat The Pokemon Company het meest

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Succes Pokémon GO baat The Pokemon Company het meest

Pokémon GO blijkt de nieuwe rage en een recordaantal spelers heeft de app op zijn telefoon staan. Dit zorgde ervoor dat de beurswaarde van Nintendo behoorlijk is gestegen. Volgens een document van het bedrijf The Pokémon Company heeft deze zelf veel meer baat bij het succes van Pokémon GO dan Nintendo zelf.

In een document dat geplaatst werd op de site voor investeerders hielp Nintendo diens investeerders eraan herinneren dat het slechts 32% van The Pokémon Company bezit. Het bedrijf ontvangt slechts een vergoeding voor het product. De reden waarom het bedrijf dit nu plaatst op de website is om mensen die hebben geïnvesteerd duidelijk te maken dat zij niet moeten verwachten dat er nu een enorme financiële meevaller voor hen volgt.

Daarnaast ontvangt de Japanse studio ook compensatie vanuit Niantic Labs voor de samenwerking, ontwikkeling en overige werkzaamheden aan de applicatie die de wereld over gaat.

Deze mobiele applicatie is ontwikkeld en uitgebracht door Niantic Labs en The Pokémon Company; de laatstgenoemde is in handen van de eigendomsrechten van Pokémon.

Hoewel het wat geld betreft misschien een mindere meevaller is voor Nintendo en zijn investeerders, heeft de app hen absoluut geen windeieren gelegd. De beurswaarde van Nintendo is enorm gestegen en ligt momenteel zelfs hoger dan die van Sony.