Subset Games onthult nieuwe game genaamd Into the Breach

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Subset Games onthult nieuwe game genaamd Into the Breach

Ontwikkelaar Subset Games, bekend van FTL: Faster Than Light, heeft vandaag bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan een nieuwe game met de naam Into the Breach. Het gaat om een turn-based strategy-game en komt exclusief uit voor de pc.

Vijf jaar geleden maakte de studio Subset Games naam dankzij de release van FTL: Faster Than Light. In FTL moet je met een ruimteschip het universum te redden. De titel kwam uit op zowel pc als iPad en kreeg zeer positieve reacties van critici en het publiek. De aankondiging dat de ontwikkelaar aan een nieuwe game bezig is, zorgt dan ook voor flink wat enthousiasme bij fans van FTL.

Into the Breach gaat om groepje mensen die als enige nog over zijn van de voormalige menselijke samenleving. Enorme wezens onder het aardoppervlak bedreigen de mensheid en het is aan jou om deze dreiging te stoppen met futuristische mechs. De gameplay bestaat uit turn-based en strategy-elementen en elke nieuwe poging om de wereld te redden biedt een nieuwe uitdaging die op dat moment willekeurig gegenereerd wordt.

Wanneer de titel uit gaat komen is nog onbekend. Op de officiële website van de ontwikkelaar staat dat “de game uitkomt wanneer wij denken dat hij klaar is”. De game wordt uitgebracht voor Windows, Mac en Linux.