Street Fighter V DLC personages zijn gratis vrij te spelen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Street Fighter V DLC personages zijn gratis vrij te spelen

Tegenwoordig klinkt er veel kritiek op de manier waarop uitgevers en ontwikkelaars met DLC omgaan. Vaak staat zo’n uitbreiding al op de disc op het moment dat je de game in huis haalt en wordt de DLC vaak nadat je betaald hebt middels een code vrijgegeven. Capcom, uitgever en ontwikkelaar van de Street Fighter franchise, kan daar als geen ander over mee praten. Tot op heden kwamen er vaak heruitgaven van de vechtgames onder de noemer Super of Ultra waarbij wat extra personages of levels zaten.

Peter Rosas van Capcom geeft echter aan dat ze met Street Fighter V een andere weg in willen gaan slaan. In tegenstelling tot eerdere delen zullen personages gewoon vrij te spelen zijn door veel te winnen. Er komt een speciale valuta dat Fight Money gaat heten. Voor de ongeduldige mensen onder ons zal het uiteraard ook nog steeds mogelijk zijn de knip te trekken en op die manier bepaalde personages te kopen. Met echt geld kan je namelijk Zenny’s kopen die op hun beurt ook weer te gebruiken zijn om in-game aankopen te doen.

“Street Fighter V zal het eerste deel uit de serie zijn waarbij het mogelijk is om alle gameplay gerelateerde contect gratis vrij te spelen. De tijden waarbij je verplicht werd een Super of Ultra upgrade te kopen zijn lang achter ons. Als we terugblikken op Street Fighter IV dan zie je dat we telkens bundels van content uitbrachten in de vorm van Super Street Fighter IV en Ultra Street Fighter IV. Ondanks dat deze grotere updates eens in de paar jaar de game weer enigszins op lieten leven bleef het toch lastig om de spelers voor langere tijd aan ons te binden.”

Door deze nieuwe weg in te slaan hoopt Capcom dat de fans langer de game blijven spelen. In plaats van eens in de zoveel jaar een grote bundel uitbrengen zullen er nu regelmatig gratis updates verschijnen om het spel levendig te houden. Street Fighter V zal in totaal zestien speelbare personages kennen waarvan er inmiddels zeven bekend zijn gemaakt. Ryu, Ken, Chun-li, Charlie Nash, M. Bison, Birdie en Cammy maken hun opwachting in het vijfde deel. De beta versie van Street Fighter V voor de PlayStation 4 is vanaf 23 juli beschikbaar voor de mensen die de game hebben gepreorderd voor Sony’s nieuwste console.