game nieuws Log in

PlayStation Plus gebruikers kregen vrijdagochtend een mail met belangrijk nieuws. Na 31 augustus stijgen de prijzen van PlayStation Plus namelijk. Waar momenteel de prijs €49,99 per jaar, €19,99 per kwartaal en €6.99 per maand is, moeten gamers binnenkort respectievelijk €59,99, €24,99 of €7,99 gaan betalen.

Tot dan toe kun je de service nog voor de lagere prijs krijgen. Misschien wordt het dan toch tijd een abonnement aan te schaffen? Als je het al hebt, maar graag voor de huidige prijs wat extra maandjes of een jaar aan wilt schaffen, dan kan dat volgens de mail nog gewoon. Alle maanden/kwartalen/jaren die je nu koopt, worden volgens Sony “gestapeld op je huidige lidmaatschapsperiode”. Voor het geval dat je niet met de nieuwe prijzen door wilt gaan, moet je je abonnement minstens 48 uur voor je volgende betaling na 31 augustus opzeggen.

Vorig jaar gebeurde hetzelfde in de Verenigde Staten en Canada. Toendertijd stegen de prijzen van jaarlijkse lidmaatschappen van $49,99 naar $59,99. Per kwartaal gingen de prijzen omhoog van $17,99 naar $24,99. De maandelijkse kosten, aan de andere hand, bleven gelijk. Volgens Sony was 2016 het eerste jaar waarin het bedrijf de prijs van een PlayStation Plus abonnement verhoogde. Om uit te vinden of dit een jaarlijks fenomeen wordt, moeten we wachten tot volgend jaar.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *