Log in

Gabe Newell, de bekende tonvormige oprichter van Valve, liet tijdens Linuxcon weten dat ondanks dat de PC markt hard terug aan het lopen is, Steam welvarender is dan ooit tevoren: jaarlijks groeit de verkoop met zo’n 76%.

Al jaren aan een stuk ziet men de verkoop van computers terugnemen. Daarom verwacht hij dat er binnen nu en een paar jaar een aantal bedrijven op de fles gaan, gevolgd door een grootschalige herstructurering.

“Een paar jaar geleden verschenen er nieuwe platforms op de markt. En de makers ervan hadden volledige vrijheid om te kiezen wie ze erop lieten. Als ze geen zin hadden om te concurreren met Google, zouden ze hun simpelweg de deur kunnen wijzen. Dingen zoals de prijzen van software of wanneer een update in de lucht ging konden ze zelf uitmaken. Voor veel ontwikkelaars was dat maar al te aantrekkelijk, en de PC markt heeft daar niet goed op in gespeeld”.

Hoewel hij geen positief beeld schetst, is hij ervan overtuigd dat er na de regen zonneschijn komt. Hij vindt dat in plaats van dat PC’s meer gesloten worden, ze juist steeds meer open moeten.

“De meeste vernieuwing en innovatie vindt plaats op de PC en niet op consoles of andere gesloten systemen. Daarom omarmen we Linux en hebben we inmiddels al meer dan 200 games beschikbaar voor het OS”.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie