Steam krijgt concurrent in Robot Cache

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam krijgt concurrent in Robot Cache

In oktober wordt Robot Cache gelanceerd dat de strijd aan moet gaan met verkoopplatform Steam. Het gaat om een early access-periode. Een aantal grote ontwikkelaars hebben al toegezegd Robot Cache te zullen steunen. Onder deze studio’s bevinden zich onder andere THQ Nordic en 505 Games. Het nieuwe platform moet meer geld in het laatje brengen voor de ontwikkelaars. Tevens kunnen spelers hun spellen doorverkopen op deze gamemarkt.

Iedereen die zich inschrijft voor de early access van Robot Cache zal zich levenslang lid van hun Founder’s Club mogen noemen. Het lidmaatschap geeft de speler unieke aanbiedingen van de ontwikkelaars. Inschrijven kan vanaf nu tot aan het onaangekondigde einde van de early access-periode. Robot Cache zal op gamescom speldjes uitdelen die online ingewisseld kunnen worden.

De nieuwe online gamemarkt geeft ontwikkelaars en uitgevers de kans om tot 70% van hun doorverkoopprijzen terug te verdienen. Tevens worden de provisies die zij normaal aan Steam moeten afdragen met zo’n 80% tot 95% verminderd.

Het doorverkopen van games geldt ook voor de gamers. Zij kunnen tot 25% van de doorverkoopprijs terugverdienen. Hierbij moet wel gezegd worden dat het niet om de winkelprijs van een game gaat. Daarnaast is er de mogelijkheid om tokens te verdienen, genaamd Iron. Deze tokens kunnen gebruikt worden om andere spellen te kopen.

Als extra optie kan de speler zich aanmelden op het platform en gaan mijnen voor Iron. Dit valt te vergelijken met het mijnen van cryptovaluta zoals Bitcoins. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich inschrijven op de site van Robot Cache.