Steam Family Sharing nu beschikbaar voor alle gebruikers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Steam Family Sharing nu beschikbaar voor alle gebruikers

Steam’s nieuwste optie, Family Sharing, is nu beschikbaar voor alle gebruikers van Valve’s digitale winkel. Met de optie kunnen spelers games delen tussen meerdere accounts over meerdere computers.

De service was al langer in ontwikkeling en een bèta van de dienst liep al sinds afgelopen september. Nu kunnen dus alle gebruikers gebruikmaken van de extra dienst. Door middel van Family Sharing kunnen spelers games met elkaar delen, installeren en spelen op maximaal tien verschillende computers. Dit gebeurt door Steam te installeren op een andere PC en de PC toegang te geven tot je bibliotheek van games. Wanneer een familielid, vriend of gast inlogt met zijn of haar Steam-account, kunnen ze toegang vragen tot een bepaalde game.

Sinds september is er wel het een en ander gebeurd aan de beveiliging van de dienst en is er een twee-stapse beveiliging toegevoegd. Daarnaast kan een game niet door twee mensen tegelijkertijd worden gespeeld. Als twee familieleden dezelfde game willen spelen, zullen ze dit af moeten stemmen. De beheerder van de bibliotheek kan echter altijd bij zijn of haar games, waarna de speler die bezig is met een game automatisch uit de game zal worden gezet.