Star Wars Battlefront krijgt alpha op PC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Star Wars Battlefront krijgt alpha op PC

Star Wars Battlefront-ontwikkelaar EA DICE is begonnen met het versturen van uitnodigingen voor een gesloten alpha. De alpha zal binnenkort beginnen en zal enkel op Windows-pc’s beschikbaar zijn. Dit blijkt uit berichtgeving van Polygon.

De Battlefront-alpha zal alleen beschikbaar zijn via EA’s Origin-dienst, zo blijkt uit een mail van EA, doorgestuurd naar Polygon.

Het doel van de Star Wars Battlefront Closed Alpha is om een aantal technische tests uit te voeren. Deze helpen het team van DICE tijdens de ontwikkeling van de game.

Mocht je een uitnodiging krijgen, spring dan niet direct een gat in de lucht. Volgens de mail zijn de plaatsen namelijk vrij beperkt. De kans is dan ook aanwezig dat, zelfs als je de uitnodiging krijgt, je niet mee kan doen aan de alpha.

Mocht je toch een van de gelukkigen zijn, zorg dan maar dat je pc tip-top in orde is. De volgende specificaties zijn namelijk een minimum voor de alpha (niet voor de definitieve game):

  • CPU: Quad Core CPU, bijvoorbeeld een Intel Core i5-2300 @ 2,8GHz of AMD Phenom II x4 955 @ 3,2GHz of AMD FX-8350 @ 4.0GHz
  • RAM: 6GB
  • OS: Windows 7 SP1 of Windows 8/8.1 (64-bits versie verplicht)
  • Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 680 of AMD Radeon HD 7970 met 2GB grafisch geheugen

Net als bij de specificaties waarschuwt EA ook dat de alpha niet de uiteindelijke kwaliteit van de game weerspiegelt. Volgens EA kunnen er verschillende problemen voorkomen en kan de performance variërend zijn, met problemen als lag en downtime in de servers. Daarnaast zal alle progressie uit de alpha niet over worden getild naar de uiteindelijke game.