game nieuws Log in

In een preview uit Famitsu magazine werd duidelijk dat Square-Enix momenteel werkt aan een free -to-play game voor smartphones, genaamd Final Fantasy Agito. De game zal een gedeeltelijke remake zijn van de PlayStation Portable game Final Fantasy Type-0. De laatst genoemde kwam twee jaar geleden uit en heeft nooit een wereldwijde release gekend.

“Ik wilde een verhaal schrijven dat de verschillende doelen van Final Fantasy Type-0 hoofd karakters zou herleiden. De originele game was eigenlijk al bedoeld om uit te komen op mobiele apparaten en de ik vond de naam Agito erg tof. Zo zijn we uitgekomen op dit project”, aldus producer Hajime Tabata. De game zou volgens Tabata erg gaan leunen op real-time actie en reactie. De speler zal verschillende verhaallijnen achter elkaar spelen, hoofdstukken als het ware, en elke keus binnen een verhaal heeft gevolgen op het volgende verhaal.

Elk verhaal zal uiteindelijk twee weken in real time gaan lopen. Hoeveel hoofdstukken en verhalen er in de game gaan zitten is nog niet bepaald volgens Tabata, maar dat de game een sociaal element zal gaan kennen is wel vastgesteld. “Elk hoofdstuk is verdeeld in een solo- en team gericht gedeelte.Het solo gedeelte zal tien dagen duren en het team gedeelte zal vier dagen omvatten. De resultaten in de solo gedeeltes zullen nodig zijn om verder te kunnen komen in de multiplayer modus.

Vooralsnog staat de game gepland voor release in de winter later dit jaar. Meer informatie zal worden gegeven tijdens de Tokyo Game Show. Tabata verzekerde dat de game ook leuk zijn zijn voor de spelers die geen geld willen uitgeven; “We willen dat je de eind van het spel kunt bereiken zonder te betalen. Zo zal de “active force” bijvullen met tijd maar je kunt ook door het gebruik van een item meteen weer door spelen”. Of de game dit maal wel buiten Japan zal uit komen is momenteel niet bekend.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *