Log in

Keiji Inafune, de bedenker van de populaire Megaman serie, heeft een nieuw project gestart op Kickstarter. Het project zal de titel Mighty no. 9 dragen en is de spirituele opvolger van Megaman. De game zal volgens Inafune op Kickstarter 900.000 dollar moeten ophalen alvorens de ontwikkeling van het spel kan beginnen.

Het nieuwe project zal echter niet de titel Megaman dragen omdat de rechten hiervan nog steeds bij Capcom liggen. Het hoofdpersonage heeft echter wel zichtbare vergelijkingen met het bekende Japanse spel personage. Mighty no. 9 zal draaien rondom Beck, een negende generatie robot die een computervirus waar zijn wereld mee besmet is moet proberen tegen te gaan door wapens en krachten te verkrijgen van vijanden en deze hier tegen in te zetten.

In minder dan 24 uur tijd heeft het project al 800.000 dollar opgehaald op Kickstarter. De release staat vooralsnog gepland voor de PC in het voorjaar van 2015, maar bij het behalen van 2,5 miljoen dollar aan inkomsten zal Inafune ook proberen de game naar Xbox 360, Playstation 3 en de Wii U te brengen. Hoewel het nog niet zeker is dat er een console versie komt van de game zal de PC versie sowieso ondersteuning bieden aan verschillende controllers.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie