Spelers van Marvel Heroes willen hun geld terug

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Spelers van Marvel Heroes willen hun geld terug

Eerder werd bekend gemaakt dat de servers van Marvel Heroes definitief offline gaan in december. Iets wat vele fans van de game in het verkeerde keelgat schiet. Ze eisen nu hun geld terug.

Dat er veel tijd in een online game gaat zitten, weten we ondertussen wel. In Marvel Heroes is het namelijk ook mogelijk via microtransacties extra karakters zoals Spider-Man, Storm en Captain America te unlocken. Door het sluiten van de servers raken spelers al deze vrijgespeelde karakters kwijt.

Een van deze Marvel Heroes-spelers met de naam EITTurtle ondernam stappen en stuurde een bericht aan Marvel. In dit bericht laat hij weten dat hij 400 dollar aan microtransacties heeft uitgegeven die nu als sneeuw voor de zon lijken te verdwijnen. De karakters kosten 5 dollar per stuk en een character pack kost 20 dollar. Daarnaast konden spelers ook geld uitgeven aan add-ons zoals kostuums.

Marvel, Sony, Microsoft en Gazillion hebben nog niet gereageerd op de vele reacties maar in hun gebruikersvoorwaarden staat dat Gazillion de game en alle in-game aankopen mag verwijderen zonder de klanten te vergoeden.

Zowel pc, Xbox en PlayStation 4-spelers plaatsen screenshots online van de reacties die ze van de klantenservice krijgen. Wanneer de betrokken partijen een reactie plaatsen, is nog niet bekend.