Log in

Eurogamer meldde dat Sony momenteel werkt aan een Virtual Reality bril voor de PlayStation 4. Verschillende bronnen bevestigden dat Evolution, het bedrijf dat al eerder vergelijkbare hardware heeft geproduceerd voor Sony, verantwoordelijk zal zijn voor het product. Sony heeft vooralsnog geen officieel statement naar buiten gebracht over het project.

Sony zou naar verluid tijdens de GamesCom van dit jaar het product onthullen maar dit plan werd uiteindelijk toch terug getrokken. Wel zou de bril al gebruikt zijn in een test met de racegame Driveclub, waarbij de gebruiker in 3D kon rondkijken in de auto. Sony heeft al eerder in samenwerking met Evolution een 3D bril uitgebracht, genaamd de HMZ-T2, die voornamelijk gericht was op de filmindustrie.

Palmer Luckey van Oculus VR, de studio die momenteel werkt aan de Virtual Reality bril Oculus Rift, meldde blij te zijn met het nieuws en ziet het als validatie van de markt. Volgens Luckey is het een teken dat Virtual Reality meer is dan een leuke nieuwigheid. Hij benadrukte dat, ondanks dat Oculus VR geen plannen heeft om opgekocht te worden door een grote partij in de game-industrie, er zeker mogelijkheden zijn om Oculus Rift ook te koppelen aan de next-gen consoles.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie