Log in

Ontwikkelaars die games voor de PlayStation 4 ontwikkelen zullen verplicht worden gesteld door Sony om hun games ook uit te rusten met Remote Play. Hierdoor zouden games vanaf de PlayStation Vita worden gespeeld zolang ze in wifi-verbinding staan met de console. Dit werd vandaag bevestigd door Shuhei Yoshida van Sony Worldwide Studios.

De berichten over de verplichting kwamen vandaag via een anonieme ontwikkelaar aan het licht, maar werd later op de dag bevestigd door Yoshida. Volgens de berichten is er echter wel een uitzondering op de verplichting: games die de PlayStation Eye-camera gebruiken hoeven niet verplicht gebruik te maken van de Remote Play-functionaliteit.

De Remote Play-functie is iets wat we al kennen sinds het begin van de PlayStation 3 waarmee spelers hun games konden afspelen op de PlayStation Portable zolang de console aan stond. Dit was echter maar bij een heel beperkt aantal games beschikbaar. Om de games op de Vita af te kunnen spelen zullen games live op de PS4 worden verkleind tot de resolutie van de PlayStation Vita. Dit zorgt ervoor dat spelers per se met een wifi-verbinding aan hun apparaat verbonden moeten zijn.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie