Log in

Tijdens de Sony persconferentie van gisteren werd niet alleen de PlayStation Vita TV aangekondigd, maar ook een nieuwe, dunnere versie van de Vita. Het nieuwe model zal dunner, lichter én goedkoper zijn dan de huidige versie.

In een poging om de Vita nieuw leven in te blazen, zal Sony het nieuwe model al in oktober releasen, zij het tot nu toe alleen in Japan. Het nieuwe model is 15% lichter en 20% dunner. De accu duur is ook verbeterd en zal een uur langer meegaan dan de huidige accu. De kers op de taart is dat de prijs van het model 18.980 Yen zal zijn, wat omgerekend ongeveer op 190 dollar komt. Dus we kunnen verwachten dat wanneer het model hier verschijnt, het nieuwe model rond de 190 euro zal kosten.

Er zit echter een addertje onder het gras. Het scherm van de Vita zal in het nieuwe model niet langer meer een OLED scherm zijn, maar een goedkoper LCD scherm. Dit komt de prijs en de accu duur ten goede, maar kwalitatief gaat het scherm omlaag. Dus mochten je prioriteiten bij een mooier scherm liggen, dan is het originele model nog steeds een overweging waard, ondanks de hogere prijs.Lees verder:

Geef een reactie