Log in

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Toyo Game Show vandaag kondigde Sony aan dat er een nieuw concept genaamd PlayStation Vita TV op de markt zal komen. Met deze functie zullen PlayStation Vita, PlayStation One en PlayStation Portable games op de TV gespeeld kunnen worden zonder de desbetreffende handheld of console.

De PlayStation Vita TV is een product dat verschillende PlayStation games kan afspelen op de TV, en is qua uiterlijk vergelijkbaar met de huidige Set-Top Boxes. Het apparaat zal digitaal PlayStation One- en Portable games kunnen afspelen en heeft ook een fysieke ingang voor het spelen van PlayStation Vita games. De enige vereiste om te kunnen spelen zijn verder een geschikte televisie en een DualShock controller. Wel zal de mogelijkheid bestaan om een extra controller aan te sluiten voor multiplayer modi.

In de toekomst zal het nieuwe product via Remote Play ook PlayStation 4 spellen af kunnen spelen en zullen diensten als Hulu, Netflix en Sony Unlimited beschikbaar zijn. PlayStation Vita TV zal als eerste uitkomen in Japan op 14 november aanstaande voor ongeveer 75 euro. Sony meldde wel dat het concept uiteindelijk wereldwijd beschikbaar zal worden. In hoeverre Nederlandse diensten ondersteund zullen worden is vooralsnog niet bekend.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie