Log in

Sony heeft afgelopen nacht haar verkoopdoelen voor de PlayStation 4 bekend gemaakt. De Japanse gigant wil voor het einde van het financiële boekjaar, dat eindigt op 31 maart 2014, minstens vijf miljoen nieuwe consoles verkopen. Dit maakte Sony Computer Entertainment president Andrew House bekend.

Het doel werd voor het eerst besproken tijdens de keynote van Sony tijdens de Tokyo Game Show. Hierin vermelde House het doel van 5 miljoen consoles. Dit werd later bevestigd door Shuihei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, waarin hij vertelde dat het doel is gesteld voor het einde van dit boekjaar.

Met dit doel zet Sony een stuk hoger in op haar nieuwe console. De PlayStation 3 wist namelijk aan het einde van zijn eerste boekjaar ‘slechts’ 3,5 miljoen keer over de toonbank te gaan. Toch lijkt het geen onrealistisch doel; de console licht qua prijs 200 euro lager dan zijn voorganger. De verkopen zullen vooral uit Europa en Amerika moeten komen. De console zal in zijn thuisland namelijk pas op 22 februari 2014 lanceren.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie