game nieuws Log in

Vanaf morgen zal Sony het eindelijk mogelijk maken om de gebruikersnaam van spelers op het PlayStation Netwerk aan te passen. De eerste keer is dit kosteloos, maar daarna moeten spelers er tien euro voor betalen. Niet alle games zullen dit echter ondersteunen.

Spelers wereldwijd vragen Sony al jaren om het mogelijk te maken hun gebruikersnaam aan te passen. Nadat de Japanse gigant dit in oktober en november testte in een gesloten bèta, maakt Sony de functie morgen voor iedereen beschikbaar.

Wanneer de functie beschikbaar is, kunnen spelers vanaf de PlayStation 4 en de Sony-website de aanpassing maken. Gamers met een PlayStation 3 en PlayStation Vita kunnen het niet via hun console doen, maar moeten naar de website. Niet dat dit veel impact zal hebben voor deze gamers, aangezien oude games dit niet zullen ondersteunen.

Voor de PlayStation 4 zullen bijna alle games gepubliceerd na 1 april de wijziging ondersteunen, met als uitzondering Onrush, waarbij spelers hun online progressie kunnen verliezen. Voor de volledige lijst van ondersteunde games, kun je terecht op de Sony-website.

Spelers kunnen hun gebruikersnaam onbeperkt wijzigen, maar kunnen dit maar één keer gratis doen. Daarna zal er 9,99 euro per wijziging moeten worden betaald. PlayStation Plus-leden betalen 4,99 euro per wijziging. Mochten spelers op een later moment toch nog terug willen naar hun oude gebruikersnaam, dan kan dit gratis door contact op te nemen met Sony. Oude gebruikersnamen zullen volgens de Japanse fabrikant niet opnieuw vergeven worden.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *