game nieuws Log in

Sony en Microsoft | Pixel Vault

Een tijd na de Fortnite-controverse leek Sony tot inkeer te komen wat cross-play voor Rocket League en Fortnite betreft. Het bedrijf achter PlayStation heeft inmiddels blijkbaar de smaak te pakken en gaat samenwerken met Microsoft. Beide partijen willen met dit verbond hun cloudservices en artificiële intelligentie verder ontwikkelen.

Via de website van Microsoft vernemen we dat het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met Sony. Dit met de intentie om hun clouddiensten verder te ontwikkelen op het gebied van games en streaming. Door deze samenwerking gaan beide partijen gebruikmaken van Microsoft Azure.

Sony en Microsoft bekijken ook hoe ze PlayStation Now via Azure kunnen laten werken. Hiermee pogen beide bedrijven de gebruikerservaring van de dienst wereldwijd aan te pakken. Daarnaast bouwen de bedrijven ook aan betere ontwikkelingsplatformen voor ontwikkelaars.

Een derde en laatste punt waar beide bedrijven aan gaan werken is artificiële intelligentie. Door de beeldsensoren van Sony samen te voegen met de cloudservice trachten de softwaregigant en het conglomeraat hun gebruikerservaringen rond AI te verbeteren.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *