Sniper: Ghost Warrior Contracts aangekondigd

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Sniper: Ghost Warrior Contracts aangekondigd

De Sniper: Ghost Warrior-games hebben een tot de verbeelding sprekende premisse. In je eentje, sluipend door het bos, op zoek naar het juiste moment om je tegenstander van grote afstand uit te schakelen. Het is dan ook jammer dat het vorige deel in de serie niet echt wist te overtuigen. Ontwikkelaar CI Games laat het daar echter niet bij zitten en kondigt het volgende deel in de serie aan: Sniper: Ghost Warrior Contracts.

Waar Sniper Ghost Warrior 3 zich afspeelde in de bossen van Georgië, speelt Contracts zich af in het besneeuwde Siberië. CI Games geeft daarbij aan dat de omgevingen in Siberië wat kleiner van schaal zullen zijn dan de grote open wereld uit het derde deel. Volgens Chief Executive Officer van CI Games Marek Tymiński was het team te ambitieus bij de ontwikkeling van het vorige deel en willen ze daarom een stapje terugschakelen:

We were too ambitious in terms of the scope of Sniper Ghost Warrior 3, but we’ve learned from our missteps. Sniper Ghost Warrior Contracts will be more focused on emergent gameplay with an open-ended mission design that the team feels strong about, but it will not be set in an open world. It is going to be a more tactical, more condensed experience and the game will offer plenty of replayability, both on the single player campaign and on the multiplayer modes.

De verschillende missies in Sniper: Ghost Warrior Contracts werken in de vorm van contracts. Dat wil zeggen: je krijgt een contract om iemand om te leggen en het is aan jou hoe je dit aanpakt. Daarbij zijn er altijd secundaire voorwaarden verbonden aan een contract, waarmee je een extra beloning kunt verdienen.

Sniper: Ghost Warrior Contracts verschijnt in 2019 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.