gamenieuws Log in

Call of duty: World War II | Pixel Vault

Hoewel vorige week Call of Duty: WWII uitgekomen is, had dit heel anders kunnen zijn. Als het aan ontwikkelaar Sledghammer Games had gelegen, hadden we nu namelijk Advanced Warfare 2 gespeeld.

In een interview met Newsweek vertelde de directeur van Activision, Eric Hirshberg, dat Sledgehammer een vervolg wilde maken op Advanced Warfare. Het is niet duidelijk of Activision er op stond dat er geen vervolg kwam, maar Hirshberg liet in het interview wel weten dat hij het volle vertrouwen in Sledgehammer had om een goede shooter te maken die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“We knew they would become historians, that they would tackle it with authenticity, give it tremendous care and we also knew they would capture the unspeakable scale of World War II.” – Eric Hirshberg

Een paar maanden geleden sprak Hirshberg in een interview met Polygon al over het mogelijke succes van CoD: WWII. Zo geloofde hij er destijds al in dat CoD: WWII op een goed moment kwam, in tegenstelling tot Infinite Warfare die niet zo goed werd ontvangen.

Het lijkt erop dat Activision een goede keuze heeft gemaakt met het teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog. Het spel brak tijdens het openingsweekend een record. Zo heeft de game ongeveer 431 miljoen euro aan omzet opgeleverd voor Activision. Dit maakt het de best verkochte game op de PlayStation 4.

Call of Duty: WWII is ontwikkeld door Sledgehammer Games en uitgegeven door Activision. De firstperson shooter is sinds 3 november 2017 beschikbaar op Playstation 4, Xbox One en pc.


Bron:

Tags:

Lees verder:

Geef een reactie