game nieuws Log in

Een opvallende beschuldiging eerder vandaag. Charles Randall, voormalig animator voor onder andere Assassin’s Creed 2, zegt dat Lord of the Rings: Shadow of Mordor code gebruikt uit de game van Ubisoft. Zowel Ubisoft als Warner Bros. Interactive en Monolith hebben nog niet gereageerd op het bericht.

Nadat gisteren het eerste alpha-beeldmateriaal van de game werd getoond, dook het bericht van Randall al snel op. Voorheen werkzaam als animator voor Assassin’s Creed 2 herkende Randall naar eigen zeggen de animatie meteen. En dat is uiteraard zeer eigenaardig voor twee games van twee verschillende ontwikkelaars en uitgevers. “Ik heb twee jaar lang naar code van Assassin’s Creed 2 zitten kijken en ik herken het als ik het zie,” aldus Randall op Twitter.

Randall legt uit dat hij verdachte momenten zag in de acht minuten durende video en dat vooral de animatie voor een ‘air assassination’ zijn aandacht trok. Hij heeft zelf de animatie in het origineel gestopt, waarna andere ontwikkelaars het voor deel 2 perfectioneerde. Randall lijkt er daarom overtuigd van te zijn dat Monolith dezelfde code gebruikt, al heeft hij er geen duidelijke verklaring voor.

Overigens vindt Charles Randall het niet erg dat zijn code in een andere game wordt gebruikt, zolang hij maar de erkenning krijgt voor de code. Zowel Ubisoft als Warner Bros. Interactive en Monolith hebben nog niet gereageerd op de berichten.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *