Seizoen 8 van Game of Thrones komt midden 2019 of later

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Seizoen 8 van Game of Thrones komt midden 2019 of later

De immens populaire fantasy-serie Game of Thrones maakt zich op voor seizoen 8 in Westeros. Fans die hoopten het laatste seizoen van GoT aankomende winter al te kunnen zien moeten worden teleurgesteld. De release is uitgesteld tot midden 2019 of zelfs later.

Game of Thrones gaat alweer aan een achtste seizoen beginnen, maar dat laat nog even op zich wachten. Volgens Visual Effects Supervisor Joe Bauer wordt er pas sinds kort aan het nieuwe seizoen gewerkt. Daarnaast meldde hij dat ze zeker tot mei 2019 bezig zijn met de opnames. Dit betekent dat de gespeculeerde releasedatum ergens in april volgend jaar niet gehaald gaat worden. Als laatste voegde hij toe dat de opnames van de prequel van GoT aanstaande februari beginnen.

De uitspraken van Bauer moeten in de juiste context worden geplaatst. Zo hint de FX Supervisor naar de mogelijkheid om mee te doen aan de Emmy’s van 2019. Om voor een prijs mee te kunnen dingen moet een televisieshow voor juni van dat jaar worden uitgezonden. Bauer heeft gezegd pas in mei van 2019 klaar te zijn met de opnames. Daarom gaan ze bij HBO waarschijnlijk voor de Emmy’s van 2020.

Om mee te dingen naar de Emmy’s van volgend jaar zou de televisiezender enkele afleveringen alvast kunnen uitzenden. Maar de verwachting is dat ze wachten op het jaar erna. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat seizoen 8 van GoT in de zomer uitgebracht wordt of zelfs pas in de herfst.