game nieuws Log in

SEGA

SEGA heeft plannen klaar liggen om zichzelf te reorganiseren in een ronde van bezuinigingen dat onder meer de sluiting van het kantoor in San Francisco bevat.

Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat ze gaan inkrimpen om de organisatie gezond te houden. Er staan circa 300 banen op de tocht bij SEGA sinds het bedrijf zich meer wilt gaan focussen op digitale PC en smartphone releases alsmede merchandising rond het merk Sonic. Een financieel rapport zegt het volgende:

Lokale organisaties die verpakte gamesoftware beheren in de westerse markt zullen worden gestroomlijnd. Het bestaande kantoor SEGA of America in San Francisco zal sluiten en verplaatst worden naar Zuid-Californië, wat resulteert in het verminderen van vaste kosten zoals bedrijfsfuncties. Daarnaast zal het merk Sonic en merchandising worden versterkt om een structuur van stabiele winsten te kunnen genereren.

In het laatste boekjaar van SEGA maakte het bedrijf een kleine winst, in tegenstelling tot enorme verliezen van het jaar daarvoor. De arcade en verpakte goederen afdelingen van SEGA zagen een gestage daling, omdat het bedrijf groei zocht in andere afdelingen als de downloadbare en mobiele games industrie. Vorig jaar kondigde SEGA al ontslagen aan in zijn Amerikaanse en Europese kantoren.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie