Sega kondigt Valkyria Chronicles 4 aan voor consoles

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sega kondigt Valkyria Chronicles 4 aan voor consoles

Uitgever Sega heeft aangekondigd dat het een nieuw deel in de Valkyria Chronicles-serie gaat uitgeven. Na de matige ontvangst van Valkyria Revolution van afgelopen zomer keert de uitgever met Valkyria Chronicles 4 terug naar de kern van de serie.

Sega onthulde Valkyria Chronicles 4 tijdens een speciale presentatie. De game moet komend jaar al in de winkels liggen voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Daarmee is het de eerste keer dat een Valkyria-game naar een platform van Nintendo komt.

Middels een uitgebreide trailer zet Sega de toon voor de game. De bekende grafische stijl van de game keert terug, waarbij de game in dezelfde tijdslijn plaatsvindt als de voorgaande Chronicles-games. Valkyria Chronicles 4 zal zich afspelen tijdens de “Tweede Europese Oorlog”, waarbij de speler opnieuw de controle krijgt over troepen van de Federation in de strijd tegen de Imperial Army. In dit deel zullen ook de weersomstandigheden een belangrijke rol gaan spelen: heftige sneeuwval zal het leven van de troepen een stuk lastiger maken.

Uit de eerste beelden wordt duidelijk dat de game weer terug gaat naar de kern van de serie: grootschalige turn-based action-strategy gevechten. Valkyria Chronicles verscheen origineel voor de PlayStation 3, maar kreeg later nog remakes voor de pc en PlayStation 4. Sequels op de game verschenen enkel op de PlayStation Portable, waarbij het derde deel niet eens naar het Westen kwam. De spin-off Valkyria Revolution ruilde de strategische elementen in voor hack-and-slash onderdelen, wat tot een matige ontvangst van de game leidde.