Sega: ‘informatie next-gen Sonic-game incorrect’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sega: ‘informatie next-gen Sonic-game incorrect’

Ondanks hardnekkige geruchten en fotobewijs blijft Sega doen alsof hun neus bloed. Hun officiële statement na het gelekte nieuws is dat de info die tot nu toe bekend is, incorrect is.

Een jaar geleden kondigde Sega aan dat ze een exclusieve deal hadden gesloten met Nintendo: de drie volgende Sonic-games zouden exclusief voor de Wii U verschijnen. Sonic: Lost World, een nieuwe Mario en Sonic Olympische Spelen-game en een dusverre onbekende titel. Met de onthulling van een foto een paar dagen geleden lijkt het erop dat de deal van tafel is, aangezien op de foto te zien is dat er een nieuwe game aankomt die naast de Wii U ook voor de PS4 en Xbox One zal verschijnen.

Sega lijkt zich koel te gedragen en een Sega-vertegenwoordiger heeft een statement over het lekken gegeven. “Sega heeft nog geen details gegeven over het ontwikkelen van games voor nextgen-platformen of over de nieuwe animatieserie. De recente informatie uit het Nuremburg Toy Fair was incorrect.”

Dat Sega zal proberen om een Sonic-game te ontwikkelen voor de nextgen-systemen zal voor niemand een verrassing zijn. Tevens gaf de foto aan dat de onaangekondigde titel gepland staat voor 2015, wat Sega genoeg tijd zou moeten gunnen om de titel te maken. En niet te vergeten: Sega zei dat de informatie incorrect is, niet dat het onzin is. Dus wellicht komt de volgende Sonic-game niet in 2015, maar 2014?