SEGA en Sony werken aan een Sonic-film voor 2018

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
SEGA en Sony werken aan een Sonic-film voor 2018

Uitgever en ontwikkelaar SEGA werkt samen met Sony aan een film over Sonic the Hedgehog. De film moet in 2018 uitkomen. Dat zei directeur Hajime Satomi van SEGA Sammy Group, het moederbedrijf van de game-uitgever, in een interview met de zakelijke website The Worldfolio.

De film is een mix tussen live-action en computeranimatie. Sony Pictures wordt verantwoordelijk voor het uitbrengen van de titel, aldus Hajime in zijn antwoord op de vraag ‘Wat kunnen we binnenkort van SEGA verwachten?’. Veel meer liet de directeur niet los over het project. Hajime liet weten dat het bedrijf, dat een aantal generaties terug nog zelf consoles maakte, zich meer wil richten op andere markten dan de gamesindustrie. De film is daar een voorbeeld van. De nadruk ligt bij het bedrijf wel nog op entertainment, verzekerde Hajime.

“Het merk SEGA werd bekend door de arcademachines en later thuisconsoles. Het personage Sonic was vooral populair op die machines en consoles. Helaas hebben we ons teruggetrokken uit de markt van gameconsoles. Onze naam en het merk zijn nog steeds bekend, door de beroemde personages uit de kindertijd van mensen”, zei Hajime. “We willen ons product, merk en bedrijf veranderen, verfijnen en de koers verleggen naar het huidige tijdperk, zodat we in de toekomst weer leidend kunnen zijn.”