Log in

Joseph Staten, bekend als schrijver en design director van Bungie’s Destiny, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij gaat vertrekken bij de studio. Na 15 jaar vertrekt de schrijver voor een nieuwe uitdaging. Staten was naast Destiny ook verantwoordelijk voor onder andere de Halo-serie.

Staten kondigt zijn vertrek aan op Bungie’s website in een brief naar de fans. Volgens Staten is hij toe aan een nieuwe uitdaging, al wil hij niet zeggen wat deze uitdaging is. Wel kan hij melden dat hij met veel plezier de afgelopen vier jaar aan Destiny heeft gewerkt en dat hij ‘zal juichen voor de rest van het team’ als de game volgend jaar op de markt komt.

Staten is al sinds het begin betrokken bij Destiny. Als design director van de game was hij onder andere verantwoordelijk voor het verhaal van de game. Het vertrok van Staten doet ons vermoeden dat het verhaal van de game dan ook vast staat en dat de ontwikkeling nu de afrondende fases ingaat.

Of Staten’s werk enkel voor Destiny is geweest, of ook voor de andere drie gespeculeerde delen binnen de serie is nog maar de vraag. Tijdens een rechtszaak bleek namelijk dat Bungie een serie van vier games op de markt moet brengen voor 2020. Hiervan is Destiny het eerste deel, maar over de rest van de games is door zowel Activision als Bungie nog niet gesproken.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie