Satoru Iwata spreekt over digitale Nintendo-games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Satoru Iwata spreekt over digitale Nintendo-games

Tijdens een briefing voor investeerders heeft Nintendo topman Satoru Iwata zich uitgelaten over de stand van zaken van Nintendo’s verkoop van digitale games. Hij ging in op de reden waarom er niet meer releases zijn voor de Virtual Console en waarom digitale games niet goedkoper worden verkocht tegenover hun fysieke counterparts.

Met de gigantische catalogus aan games die Nintendo door de jaren heeft opgebouwd, zou je zeggen dat de Virtual Console bomvol zou staan met oude games. Het aantal games is zeker niet klein, maar niet zo uitbundig als zou kunnen. President van Nintendo Satoru Iwata legt uit waarom:

“Games die voor de Virtual Console uitkomen, moeten getest worden, compatible worden gemaakt voor de huidige technologieën en meer. Het is niet zo dat we niet willen, maar als we meer mensen aan de re-releases zouden zetten, dan zouden nieuwe games in het geding komen. Daarnaast zorgen we voor een gevarieerd aanbod aan games, dus sommige games zullen langer duren. Zeker als het een third-party game is waarbij de oorspronkelijke maker of uitgever niet mee wil werken, wat soms gebeurt.”

Over het kopen van nieuwe games via de digitale manier had Iwata ook wat te zeggen. Volgens hem hoeven digitale games niet goedkoper aangeboden worden dan normale, fysieke games, want de waarde (van de game) blijft hetzelfde.

“We geloven dat digitale games dezelfde prijs moeten hebben als fysieke exemplaren. Sommige bedrijven bieden hun digitale games voor minder geld aan, omdat ze dan geen ‘last’ hebben van een middenstanders of bang hoeven te zijn dat de games tweedehands worden verkocht. Winkels kunnen de coupons voor punten misschien goedkoper aanbieden, maar dat zullen wij normaliter gezien niet doen.”

Wat is dan het voordeel voor de consumenten? Momenteel niets geeft hij toe, maar volgens Iwata is Nintendo bezig met een plan waardoor de digitale koop aantrekkelijker wordt. Kopers van digitale games zouden iets ‘extra’s’ kunnen gaan verwachten.