Romero Games en Paradox Interactive slaan handen ineen

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Romero Games en Paradox Interactive slaan handen ineen

De studio’s Romero Games en Paradox Interactive hebben aangegeven samen te gaan werken. Hun samenwerking moet leiden tot een nieuwe strategygame die de basis wordt voor een geheel nieuwe en originele IP.

Voor Paradox Interactive is een nieuwe strategy-titel niet heel vreemd te noemen. Het bedrijf heeft meerdere games van dat genre op zijn naam staan, waaronder Cities: Skylines, Stellaris en Battletech. Romero Games is het verrassende deel van de samenwerking, gezien deze studio zich met name richt op FPS. Het is een vrij nieuwe studio, die bestaat uit het echtpaar John en Brenda Romero, beiden jarenlange experts in het vakgebied. Dit belooft een interessante samenwerking te worden en het lijkt er dan ook op dat de combinatie een mooie vooruitblik biedt voor een toekomstige game.

Wat deze game ons moet gaan bieden, is behalve het genre nog niet duidelijk. De samenwerking is dan ook pas net van start gegaan. Wel maakt Romero Games duidelijk dat het al een tijdje aan de slag wil gaan met dit project en graag de samenwerking aangaat.

This has been a project we’ve been wanting to work on for a long time, so it’s especially exciting that we’ll be partnering with Paradox Interactive to fully realize that dream.

Wanneer we meer horen, is voor nu nog onbekend. Wanneer dat zo is, kun je het natuurlijk lezen op Pixel Vault.