Log in

Vannacht was het zo ver: de release van het langverwachte vijfde deel in de Grand Theft Auto serie. Toch waren er mensen die de game afgelopen weekend al in de bus vonden. Vanzelfsprekend is Rockstar not amused.

De populaire Amerikaanse mega webshop Amazon.com blijkt vele mensen in de Verenigde Staten het afgelopen weekend al van exemplaren te hebben voorzien, wat de wereldwijde verkoopdatum van 17 september natuurlijk overschrijd. Amazon.com loopt nu het risico een boete te krijgen en naar alle waarschijnlijkheid zal dat geen kleine worden.

Want niet alleen overschreed Amazon.com de verkoopdatum, de gelukkige spelers gingen meteen aan de slag om de game te streamen, plaatsten foto’s op Twitter en binnen no time stonden er torrents op het internet. Dit kan de verkoop van de game beïnvloeden aangezien Rockstar en Take-Two verwachten dat de game alleen al 18 miljoen exemplaren zal verkopen in het fiscale jaar van Take-Two. Dankzij deze omstandigheden kan de verkoop een deuk oplopen.

Rockstar heeft inmiddels een korte reactie gegeven op het incident: “We zijn momenteel bezig met onderzoeken hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren.”Tags:

Lees verder:

Geef een reactie