Rockstar klaagt BBC aan vanwege film

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rockstar klaagt BBC aan vanwege film

Rockstar Games en Take-Two hebben een zaak tegen de BBC aangespannen in verband met een televisiefilm van de omroep. De film genaamd Game Changer is gebaseerd op Rockstar’s turbulente ontwikkelingen rondom de Grand Theft Auto-games.

Take-Two zei dat het uit noodzaak handelde omdat het niet tot een oplossing kon komen toen het in gesprek ging met de BBC. De reden waarom is dat de BBC materiaal gebruikt waar Take-Two en Rockstar Games auteursrecht op hebben en dat willen ze liever niet. Het zou niet gaan om beelden, maar om geregistreerde namen. De BBC claimt dat zowel Take-Two als Rockstar Games niet behulpzaam was in het maken van de film, ondanks de gesprekken die de partijen hebben gevoerd. Take-Two heeft het volgende statement afgelegd omtrent de situatie.

‘De namen van onze eigendommen worden in de film genoemd, zonder inbreng van Rockstar Games. Ons doel is om ervoor te zorgen dat onze trademarks niet worden misbruikt door de BBC in onofficiële afbeeldingen van gebeurtenissen in verband met Rockstar Games. We hebben meerdere keren geprobeerd dit samen op te lossen, wat uiteindelijk tevergeefs is gebleken. Het is onze plicht om onze eigendommen te beschermen en daardoor is deze gang van zaken helaas nodig.’

Game Changer is een tv-film van 90 minuten geproduceerd door de BBC. Het gaat over de perikelen van Rockstar Games en één van de oprichters, Sam Houser, gespeeld door Harry Potter-ster Daniel Radcliffe. De advocaat Jack Thompson wordt gespeeld door Bill Paxton, bekend van zijn rollen in verschillende James Cameron-producties, Apollo 13 en Twister.