game nieuws Log in

Rise of the Tomb Raider | Pixel Vault

Volgens de statistieken van Superdata is gebleken dat Rise of the Tomb Raider drie keer zo vaak is verkocht voor de pc in de eerste maand na de release, vergeleken met de Xbox One-versie in diezelfde periode. Superdata verwijt het verschil aan het gebrek aan concurrentie.

Hoewel Microsoft zegt dat Rise of the Tomb Raider naar verwachtingen presteerde en meer dan een miljoen exemplaren heeft verkocht voor de Xbox One, lijkt het nog altijd beter te kunnen. Volgens de data van Superdata heeft de pc-versie van de game het stukken beter gedaan en drie keer zo veel verkocht in de eerste maand na de release dan de Xbox One-versie dat deed.

Het bedrijf zegt dat de reden voor het grote succes te wijten was aan het gebrek aan echte concurrentie en dat de game daarom vrij spel had. Toen Rise of the Tomb Raider vorig jaar in november uitkwam gooide het bij de pers hoge ogen, maar leek het alsof het publiek niet wist dat de game uit was. Dat was waarschijnlijk omdat Rise of the Tomb Raider op dezelfde dag uitkwam als het populairdere Fallout 4.

Aaron Greenberg van Microsoft claimde dat het geen effect zou hebben op de verkoop van het vervolg op Tomb Raider omdat de games twee verschillende genres zijn, maar de cijfers van Superdata lijken toch iets anders te vertellen. Het is daarom afwachten totdat Square Enix met de officiële verkoopdata komt om het zeker te kunnen zeggen.Meer weten:

Lees hier al het Rise of the Tomb Raider nieuws >>

Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *