Rimworld krijgt nieuwe grote update: Wanderlust

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Rimworld krijgt nieuwe grote update: Wanderlust

Mocht je na het lezen van onze hands-on met Rimworld het aardse leven achter je hebben gelaten, dan is er goed nieuws, want de game heeft vandaag een nieuwe grote update gekregen. Wanderlust voegt een hoop extra content toe waar je waarschijnlijk tot ver in 2017 weer genoeg aan hebt om je bouw-, survival- en nu ook zwerflust tevreden te stellen.

In Rimworld bouwen sci-fi fans al enige tijd kolonies, die dan vervolgens door de AI aangevallen worden en met een beetje pech en onkunde ook nog met de grond gelijk gemaakt. Hoewel de game nog altijd in alfa is, heeft de ontwikkelaar Tynan Sylvester een nieuwe grote update uitgebracht. In een uitgebreide video legt hij uit wat er allemaal nieuw is in de game.

Het eerste wat opvalt wanneer je een nieuwe game opstart, is dat de werelden waar je kunt landen om een kolonie te stichten vanaf nu rond zijn, net echt dus. Naast de nieuwe ronde vorm zijn de planeten ook diverser. Een nieuwe biome is toegevoegd: Sea Ice, al zijn de overlevingskansen daar minimaal. Daarnaast kunnen werelden kouder en warmer zijn in het algemeen, waar voorheen altijd eenzelfde verdeling in klimaten ten opzichte van de evenaar gold.

Het is nog altijd niet duidelijk wanneer Rimworld in bèta gaat, laat staan een officiële release krijgt. Voorlopig lijkt Ludeon Studios vooral te focussen op het steeds verder uitbreiden van de game. Een volledige lijst van alle nieuwe toevoegingen check je hier. Mocht je willen weten wat wij van Rimworld vinden tot nu toe, check dan onze early access feature.