RiME waarschijnlijk niet meer exclusief voor PS4

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
RiME waarschijnlijk niet meer exclusief voor PS4

De weg die de game RiME momenteel aflegt is lang en zit vol met kuilen. Vanaf de eerste trailer op gamescom drie jaar geleden is het erg onduidelijk geweest wanneer we nu eindelijk aan de slag kunnen met dit project. Vandaag is bekend geworden dat RiME gaat worden uitgegeven door een nieuwe partij en dit lijkt te betekenen dat de game niet meer exclusief voor de PlayStation 4 zal verschijnen.

In 2013 zag het project van ontwikkelaar Tequila Works en uitgever Sony het eerste levenslicht, nadat de game was afgekeurd door Microsoft. Vervolgens zijn er een aantal jaren voorbij gegaan waarin we praktisch niets meer hoorde van de puzzelgame tot maart van dit jaar. Tequila Works heeft toen de rechten van de game gekocht van Sony waardoor de exclusiviteitsdeal al op losse schroeven kwam te staan. Vanaf vandaag slaan Grey Box en Six Foot hun handen ineen om RiME uit te gaan geven en die kunnen er zomaar voor kiezen om de game op meerdere platformen uit te brengen.

Ondanks dit nieuwe teken van leven lijkt het erop dat we nog lang op de game moeten wachten, want in de officiële verklaring van Tequila Works is te lezen dat we verdere informatie over RiME, waaronder ook op welke platformen de game zal verschijnen, pas begin volgend jaar kunnen verwachten.