game nieuws Log in

Respawn Entertainment lijkt de ideale dag te hebben uitgekozen om een nieuwtje met de wereld te delen. Vandaag, op Star Wars-dag, heeft de Titanfall-ontwikkelaar namelijk aangekondigd bezig te zijn met een Star Wars-game. Hiermee voegt de studio zich bij het rijtje ontwikkelaars dat voor EA aan een Star Wars-game werkt.

Het nieuws werd gedeeld via Respawns blog, waarop voormalig God of War-director Stig Asmussen laat weten er enorm veel zin in te hebben, gezien ook hij een echte Star Wars-fan is. Hoe de game gaat heten, is nog niet bekend. Wel schemerde al door dat het om een third-person action/adventure game zal gaan. Verder beloofde Asmussen dat de studio respectvol om zal gaan met de franchise en dat ze alles in het werk gaan stellen om de fans niet teleur te stellen.

We beloven dat we te allen tijde respect zullen tonen aan Star Wars, een feit dat constant wordt versterkt en nageleefd als een centrale game-design leerstelling. Fans kunnen het niveau van kwaliteit verwachten dat we bij Respawn introduceerden met Titanfall, een game die de belichaming vormde van onze toewijding voor gelikte, larger-than-life actie en plezier en baanbrekende mechanics. Vooruit kijkend kunnen we om geen beter universum vragen om onze reis in voort te zetten, en ondanks het feit dat ik alles met jullie zou willen delen, kan ik maar een stukje informatie verschaffen vandaag. We gaan een third-person action/adventure game maken dat zich afspeelt in het Star Wars universum.

En zo mag dus ook Respawn zich bij de al bestaande Star Wars-ontwikkelaars van EA voegen, waar Visceral Games, DICE, Capital Games, BioWare en Motive al deel van uitmaken. Over de games waar Motive en Visceral mee aan de slag zijn gegaan, zullen volgens EA topman Patrick Söderlund binnenkort ook meer details worden vrijgegeven, aldus Söderlund zelf op het blog van EA.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *