Releasedatum Everybody’s Gone to the Rapture bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum Everybody’s Gone to the Rapture bekend

De post apocalyptische first person adventure game Everybody’s Gone to the Rapture, die exclusief op de PlayStation 4 zal verschijnen, heeft een releasedatum gekregen. Ontwikkelaar The Chinese Room liet weten dat we vanaf 11 augustus met de game aan de slag kunnen.Nu zou je bijna kunnen zeggen dat we intussen genoeg games hebben waarin de wereld ten einde is gekomen of gaat komen, en dat dat concept dus niet bepaald innovatief te noemen is. Toch vormt Everybody’s Gone to the Rapture een uitzondering gezien de wereld niet totaal naar de verdoemenis is gegaan, maar er zelfs vredelievend en idyllisch bij ligt.

In Everybody’s Gone to the Rapture bestuur je niet één, maar zes personages, die ieder moeten leren omgaan met de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en uitvogelen wat er precies is gebeurd. De spelwereld is dus niet een grote puinhoop, maar juist schitterend en sereen, zoals de bovenstaande trailer en de volgende screenshots laten zien.

Zoals het iedere grote game betaamt heeft Everybody’s Gone to the Rapture inmiddels ook een eigen website gekregen waar tot aan de launch geregeld wat nieuwe info en content te vinden zal zijn. Dan Pinchbeck, creative director van The Chinese Room, had daarover nog het volgende te vertellen:

“We willen vast de toon zetten voor de game, je laten kennismaken met de personages en de thema’s in het verhaal.

Er zal tussen de launch en nu nog veel meer nieuws omtrent Everybody’s Gone to the Rapture verschijnen, inclusief een ontwikkelaarsdagboek waarin we een tipje van de sluier oplichten over hoe de eerste ideeën uiteindelijk ontwikkelden tot deze game waar we de afgelopen drie jaar onze hart en ziel in hebben gestort, een mini-documentaire en veel meer.”

Als alles volgens planning verloopt zal Everybody’s Gone to the Rapture op 11 augustus exclusief op de PlayStation 4 verschijnen.