Release datum bekend voor de 8-bit Mario amiibo

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Release datum bekend voor de 8-bit Mario amiibo

Goed nieuws voor fans van Mario en amiibo, vandaag maakte Nintendo verschillende versies bekend van Super Mario Maker en ook wanneer de 8-bit Mario amiibo van de 30th Anniversary Collection beschikbaar zal zijn.

Het amiibo figuurtje zal in twee versies komen. Een is de traditionele NES Super Mario Bros versie waarbij Mario bruin en rood is. Dat is de klassiek gekleurde amiibo. De andere amiibo zal de huidige kleuren van Mario hebben, namelijk het blauw en rood. Die wordt de modern gekleurde amiibo genoemd. Hieronder zie je een foto van beide varianten.

8dc4329d27afcb473e7713ad314ef02f76c72a84

Naast deze amiibo’s maakte Nintendo drie aankondigingen vandaag, allemaal verbonden met de release van Super Mario Maker. Als eerste maakten zij bekend dat er een nieuw Wii U premium pak beschikbaar komt, deze bevat de zwarte Wii U, Super Mario Maker, hardcover artbook van de game en een klassiek gekleurde Mario amiibo. De prijs is nog niet bekend gemaakt, maar als je graag Super Mario Maker wil spelen en je hebt nog geen Wii U is dit je kans.

Wanneer je al in het bezit bent van een Wii U zijn de volgende aankondigingen misschien meer wat voor jou. Als je Super Mario Maker wilt hebben dan heb je twee keuzes, de Limited Edition, deze bevat de game, het artbook en de klassiek gekleurde amiibo en de gewone editie, deze bevat de game en het artbook.

Ook is het mogelijk om enkel de amiibo te kopen. De klassiek gekleurde Mario, samen met bovenstaande producten, is vanaf 11 september te koop hier in Nederland. Als je meer geïnteresseerd bent in de andere amiibo moet je nog iets langer wachten, deze is pas te koop vanaf 23 oktober.