game nieuws Log in

Neill Blomkamp, voornamelijk bekend van zijn documentaire-stijl science-fiction film District 9, zal de pilot aflevering van de aanstaande Xbox One tv-serie omtrent Halo gaan regisseren. Eerder werd al bekend dat Steven Spielberg de productie van de show op zich zal nemen.

Blomkamp was al eerder gekoppeld aan een full-length film gebaseerd op de franchise, gevolgd door de ontwikkeling van een aantal live-action korte films ter promotie van Halo 3 in 2007. De film werd echter op non-actief gezet nadat er onenigheden waren ontstaan binnen de studio. Sindsdien had de regisseur aangegeven dat het niet waarschijnlijk was dat hij zou terugkeren naar een dergelijk filmproject als dat hem aangeboden zou worden.

De tv-serie werd voor het eerst aangekondigd in 2013 als samenwerking tussen 343 Industries en producent Spielberg. Sinds die tijd is het echter stil gebleven rondom het project. “Niet heel veel anders dan hoe Halo impact heeft gehad op de Xbox, denk ik dat de Halo tv-serie een behoorlijk dramatische impact kan hebben op de manier waarop mensen denken over televisie in zijn geheel”, aldus Phil Spencer van Microsoft, niet lang nadat de originele aankondiging gedaan werd.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *