Log in

Een herstructurering bij Red 5 Studios, de studio achter het aankomende Firefall, heeft tot gevolg dat de studio 10 procent van haar personeelsbestand moet ontslaan. De herstructurering komt kort voor de lancering van de nieuwe titel.

“Nu dat Firefall volwassen wordt, moeten we onze prioriteiten gaan verleggen en onze ontwikkel strategie richten op gestroomlijnde werkzaamheden en live product ondersteuning,” aldus CEO en oprichter Mark Kern in een verklaring.

Volgens de studio zal het grootste gedeelte van de ontslagen vallen bij het online video entertainment kanaal van de studio, Stage 5 TV. Volgens Red 5 Studios zal de ontwikkeling van de game, welke in juli beschikbaar werd gesteld als open bèta, niet worden aangetast.

Opvallend is wel dat de studio afgelopen weekend het PvP-gedeelte van de game tijdelijk heeft afgesloten voor spelers. Volgens de studio leed het onderdeel doordat de focus van het team was verschoven naar het PvE gedeelte, welke populairder bleek te zijn tijdens de bèta. Wanneer het PvP-gedeelte weer terug online zal komen is momenteel niet bekend.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie