Log in

De rechtszaak die ontwikkelaar 3D Realms had ingedien tegen Gearbox, de uitgevers van Duke Nukem Forever, is ingetrokken. Eigenaar Scott Miller van 3D Realms claimde een groot geldbedrag aan royalties te missen in inkomsten, maar stapt nu toch af van de aanklacht.

3D Realms was de originele eigenaar van Duke Nukem Forever, maar verkocht de game en zijn rechten aan GearBox Software in 2009. Na een twaalf jarige periode van ontwikkeling is de game uiteindelijk toch uitgebracht in 2011. Miller klaagde Gearbox na de release aan voor het inhouden van 2 miljoen dollar aan royalties die aan 3D software betaald zouden moeten worden maar heeft nu toch besloten de aanklacht in te trekken. De eigenaar van 3D Realms noemt het incident een “misverstand” en bied zijn excuses aan.

Miller: “We hebben naar het bewijsmateriaal gekeken, zonder dat er geld over tafel is gegaan, en we hebben uiteindelijk alle geschillen met Gearbox op kunnen lossen. We hebben spijt van het misverstand dat tot deze aanklacht heeft geleid. Nu we meer weten over de situatie hebben we besloten onze klacht te laten vallen en we verontschuldigen ons tegenover Randy Pitchford van Gearbox en alle schade die de rechtszaak heeft toegediend aan onze samenwerking”.

Gearbox Software heeft nog niet gereageerd op het intrekken van de aanklacht, maar had wel het volgende te zeggen toen de aanklacht bekend werd gemaakt; “3D Realms heeft de beste deal gehaald uit de overeenkomst. Gearbox heeft 3D Realms met het overkopen van de rechten uit de schulden geholpen en bevrijd van de problemen die het meer dan twaalf jaar durende project met zich mee bracht. Misschien moeten we hier van leren dat er nooit een deal moet worden gesloten met een ontwikkelaar die meer rechtszaken heeft lopen dan er games zijn verkocht”.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie