game nieuws Log in

Razer Core X Chroma | Pixel Vault

Razer heeft een nieuwe externe GPU-behuizing aangekondigd. De Core X Chroma is een duurdere variant van de vorig jaar verschenen Core X. Deze versie heeft RGB-verlichting. Daarnaast dient de behuizing als hub met een ethernetpoort en USB-ingangen.

De nieuw aangekondigde Core X Chroma is een externe behuizing waar je als gebruiker een grafische kaart in kunt stoppen. Je kunt de GPU vervolgens met een Thunderbolt USB-C verbinding met je laptop. Het is niet de eerste keer dat Razer met een dergelijke behuizing komt: eerder bracht het al de Core, Core V2 en Core X op de markt. De V2 wordt niet meer verkocht, de Core X blijft als goedkoper alternatief beschikbaar.

De Core X Chroma is qua specificaties op veel vlakken gelijk aan de reguliere Core X. De formaten blijven identiek, net als de ruimte voor een drie-slots videokaart (330 x 160 x 60 mm). Wel heeft de Core X Chroma een iets krachtigere voeding van 700 watt. Van welk merk de voeding is, wil Razer niet bekendmaken. De behuizing kan je laptop nog altijd tot 100 watt van stroom voorzien, maar biedt nu ook een gigabit ethernet poort aan en een USB-hub met vier aansluitingen. Daarnaast beschikt deze versie weer over RGB-verlichting. De V2 had dit ook, maar de meer recente Core X niet.

Windows-gebruikers kunnen de behuizing gebruiken met iedere grafische kaart van AMD of Nvidia, zolang deze maar niet langer is dan 330 millimeter. Apple-gebruikers zullen het moeten doen met grafische kaarten van AMD. De nieuwe behuizing kost 430 euro, negentig euro meer dan de voorganger. De Core X Chroma is in Nederland alleen te koop bij Razer’s eigen webwinkel.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *