game nieuws Log in

Rocket League

Rocket League heeft twee jaar geleden loot boxes geïntroduceerd, maar het was tot nu toe een mysterie hoe hoog de kans was op items. Nu geeft de ontwikkelaar wat meer transparantie en heeft het in een blogpost laten zien hoeveel procent kans je op welke items maakt bij het openen van een Rocket League crate.

De Rocket League crates waren tot nu toe een groot mysterie. Het was namelijk niet bekend hoe groot of klein de kans was op een decal, auto of speciale velg als je een crate opende. Psyonix heeft nu bekendgemaakt hoe groot de kans is op de verschillende items in de game. De drop rate wordt bepaald op basis van de zeldzaamheid van een item en de verdeling is als volgt:

 • Rare Item: 55%
 • Very Rare Item: 28%
 • Import Item: 12%
 • Exotic Item: 4%
 • Black Market Item: 1%
 • Chance of receiving Painted attribute: 25%
 • Chance of receiving Certified attribute: 25%

Er is de laatste tijd veel te doen om loot boxes zoals in Rocket League en verschillende autoriteiten zien de ingame schatkisten als gokken. Hoewel Rocket League niet direct onder vuur ligt voor het aanbieden van een kans op cosmetische items, is het bekendmaken van de drop rates wel een stap in de goede richting naar meer transparantie omtrent deze vorm van microtransacties.Meer weten:

Lees hier al het Rocket League nieuws >>

Bron:

Tags:

3 reacties

 1. Bart Reageer

  Jammer….
  Ik heb 263 kisten geopend en 1 bm item.
  Ik hoopte dat het net als hearthstone packs werkte en elke kost die je opent zonder BM item dat je kans erop een paar promille hoger wordt

   1. Bart Molendijk Reageer

    250 voor een makkelijke berekening.
    5 sleutels voor 4.50
    4.50 x 50 = 225 euro.
    Maar heb er inmiddels 1800 uur in dus heb het er wel voor over ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *