game nieuws Log in

De PlayStation 4 was de bestverkochte console in november in de Verenigde Staten. De Xbox One daarentegen was de snelst verkopende console, zo is op te maken uit statements van zowel Sony als Microsoft.

Beide partijen beroepen zich op de verkoopdata van NPD. Van de PlayStation 4 zijn geen exacte cijfers bekend, maar de console verkocht in november in ieder geval meer dan een miljoen exemplaren in deze regio. Dit aantal is bekend, omdat die al binnen 24 uur bereikt werd. De meest recente cijfers, die dateren van 1 december, laten zien dat Sony’s console in totaal in de Verenigde Staten al ruim 2,1 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

De Xbox One verkocht minder vaak in november in de Verenigde Staten, maar de exemplaren werden wel sneller verkocht. In totaal werden er van de Xbox One 909.132 exemplaren verkocht, wat neerkomt op 101.000 exemplaren per dag sinds de lancering op 22 november. Inmiddels zijn er van deze console ruim twee miljoen exemplaren verkocht volgens de verkoopdata van 9 december.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *