‘Project Scorpio zal volwaardige 4K leveren’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘Project Scorpio zal volwaardige 4K leveren’

Hoewel de recent verschenen PlayStation 4 Pro 4K-beeldschermen ondersteund, zijn de beelden in veel gevallen niet op 4K-resolutie ontwikkeld. Dat zal bij Microsoft’s Project Scorpio anders zijn als we de woorden van Xbox Games-hoofd Aaron Greenberg mogen geloven.

Greenberg was, net als andere leden van Microsoft’s Xbox-team, afgelopen weekend aanwezig op het Xbox fan fest in Mexico City. Daar vertelde hij op een livestream van Microsoft dat de console volwaardige 4K zal leveren:

Dit zal de krachtigste console zijn die je ooit hebt gezien. Het zal daadwerkelijke, volwaardige 4K beelden leveren. Games zullen er uitzien zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien.

Mensen spenderen honderden, zo niet duizenden dollars aan de beste pc’s voor die ervaring. ‘Hoe schalen we dat naar een console voor in je woonkamer?’ Dat is voor een heel groot gedeelte waar Project Scorpio om draait.

Eerder gaf hoofd van Microsoft Studios Shannon Loftis al aan dat games die rondom de release van Project Scorpio zullen verschijnen uit Microsoft Studios sowieso op 4K zullen draaien.

Microsoft kondigde Project Scorpio tijdens de E3 eerder dit jaar aan. De console staat op de planning voor het najaar van 2017. Ondanks dat het een nieuwe console is, zal het wel games van de Xbox One en de backwards compatibility van de Xbox 360 behouden.