game nieuws Log in

Hoewel we het met z’n allen al jarenlang (Project) Morpheus noemen, was dit enkel een tijdelijke ontwikkelingsnaam. Vandaag heeft Sony de officiële naam aangekondigd voor hun VR-bril: PlayStation VR.

Het duurt niet lang meer voordat de Tokyo Game Show (TGS) losbarst, maar Sony kon blijkbaar niet lang genoeg wachten en gaf ons al een paar leuke nieuwtjes. Tijdens de Sony pre-TGS persconferentie werd onder andere de officiële naam voor Sony’s virtual reality-bril aangekondigd. De bril is al jarenlang in productie en in die tijd maakte iedereen gebruik van de ontwikkelingsnaam Project Morpheus. Die naam is nu veranderd in de officiële naam PlayStation VR.

Op de naam zelf is zowel positief als verontwaardig gereageerd: veel mensen lijken de naam te simpel of te voor de hand liggend te vinden. Terwijl anderen het aan zagen komen met andere namen zoals PlayStation TV of de PlayStation Camera.

Met het bekendmaken van de officiële naam zou je zeggen dat het niet lang meer zal duren voordat de bril uit zal komen. Volgens bronnen werkt Sony al sinds 2011 aan de bril en deze werd in 2014 aangekondigd tijdens het Game Developers Conference. De PlayStation VR staat gepland voor een release in de eerste helft van volgend jaar.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *