Problemen met digitale pre-orders Until Dawn

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Problemen met digitale pre-orders Until Dawn

Vandaag is de survival horror-game Until Dawn exclusief voor de PlayStation 4 uitgekomen, maar de release loopt niet helemaal vlekkeloos. Gamers die de game gepreorderd hebben in de PlayStation Store krijgen een vreemde foutmelding.

Bij het opstarten van de game word verschijnt er namelijk een foutmelding met de tekst; “128 days until available”. Aangezien de game dus vandaag is uit gekomen is dit op zijn minst vreemd te noemen. De techneuten bij Sony zijn meteen aan de slag gegaan om het probleem op te lossen en hebben een tijdelijke oplossing gevonden die bij sommige mensen werkt, maar bij velen helaas ook niet.

Zit je zelf met dit probleem dan kan je volgens Sony het volgende proberen.

  1. Ga naar Until Dawn in de PlayStation Store
  2. Schaf de gratis versie van de game aan. Mocht je dit al gedaan hebben stop dan een ander gratis product in je winkelwagen, bijvoorbeeld Singstar
  3. Download de game naar je PlayStation 4 (heb je dit al gedaan sla dan deze stap over)
  4. Ga naar Restore Licenses via Settings>>PlayStation Network/Account Management>>Restore Licenses
  5. Probeer de game op te starten. Als dit niet werkt dien je de game te wissen, opnieuw te downloaden en stap 4 te halen

Deze oplossing werkte dus helaas niet voor iedereen en na een aantal boze reacties op het forum van PlayStation heeft Sony het volgende gezegd.

We zijn nog steeds actief op zoek naar het probleem en een oplossing daarvoor samen met het ontwikkelteam van de PlayStation Store. Jullie feedback over dit probleem en de gebruikte stappenplan zouden ons kunnen helpen hiermee.